7 nap

- Nekem jöttél tehén!
- Nem mentem neked.
- De! Hozzám értél az izzadt hurkáiddal. Kérjél bocsánatot!
- Bocsánat…
- Nem hallom!
- Bocsánat.
- Ne így tehén! Térdelj le!

A 7 nap című kortárs angol regényadaptáció tűpontosan írja le az iskolai zaklatás folyamatát, váltogatva a támadó és az áldozat nézőpontját. 7 nap minden szépítés nélkül! A Nézőművészeti Kft., a Manna és a Pagony Kiadó közös ifjúsági előadása Scherer Péter rendezésében, Jankovics Anna és Kőszegi Mária főszereplésével.
 
Dramaturg
Asszisztens
szakértő
drámapedagógus
Rendező

Kapcsolódó tartalmak

A 7 nap című előadás egy iskolai zaklatás történetét dolgozza fel, mély emberismerettel, tűpontosan bemutatva a támadó, illetve az áldozat érzéseit és indítékait, a diákokhoz közel álló nyelven, sok humorral.

mindig kulcsfontosságú a dramaturg munkája, hogyan sikerül a regény komplex világát, a szereplők rendszerét, a búvópatakként hol rejtve, hol kimondva felbukkanó motívumokat, párhuzamokat megtartani

A Nézőművészeti Kft-nek mára egész sorozata van olyan ifjúsági előadásokból, amelyek a fiatalokat (is) érintő tabutémákat, krízishelyzeteket tematizálnak. Ilyen például a kábítószerfüggéssel foglalkozó A gyáva vagy a családon belüli erőszakról szóló Soha senkinek.

Az iskolai zaklatásról nem könnyű indulatok nélkül, előremutatóan beszélni. Az Eve Ainswoth regényéből készült 7 nap című előadásunk erre tesz játékos, humoros kísérletet. Ide kattintva elolvashatja a produkcióhoz készített és a pedagógusok számára ajánlott felkészítő és feldolgozó foglalkozások vázlatát.