A Nézőművészeti jövője

Kedves Nézőink, Barátaink!
 
A törvényi határidőhöz képest majdnem egy hónappal később, de megszülettek a Függetlenek működési támogatásainak döntései.
A Nézőművészeti Kft-nek 5,1M Ft-ot ítélt meg a Minisztérium. Ez a tavalyi összegnek kicsit több, mint a fele, de a valós működési költségünknek csupán az ötöde. Sosem kértük a teljes összeget, de talán a fifty-fifty jogos igény lenne, lévén közfeladatot látunk el, legfőképpen a repertoárunk több, mint felét kitevő tantermi, érzékenyítő előadásaink iskolákban való játszásával szerte Magyarországon. Újbuda Önkormányzata látta ezt és miután a felnőtt előadásaink 90%-át is a XI. kerületben játsszuk, 2023-ra közszolgáltatási szerződést kötött velünk, ami 2,5M Ft támogatást jelent. A kulturális TAO-t felváltó támogatási keretre aligha számíthatunk, azon már tavaly sem kaptunk egy fillért sem, idén a még kisebb keretből nem remélünk támogatást, de természetesen beadtuk azt is. Spórolósak vagyunk, van némi tartalékunk, de a teljes hiányzó összeget nem tudjuk önerőből fedezni.
 
Tudjuk, hogy minden Független Társulat és befogadó intézmény hasonló cipőben van és a jegyvásárló, hűséges közönségünket sem terhelhetjük a végtelenségig. Mégis azt gondoljuk, hogy lehetnek olyan (jövőbeni) támogatóink, mecénásaink, vagy akár szponzoraink, akikkel még nem találkoztunk, vagy nem is merült fel bennük, hogy tudnának segíteni a működésünkben. Kérjük őket, hogy jelentkezzenek a mail@nezomuveszeti.hu címen!
 
Számlaszámunk, ahova adomány közleménnyel tudunk fogadni felajánlásokat és igény esetén erről igazolást is ki tudunk állítani:
MagNet Bank 16200113-60528289-00000000 (Nézőművészeti Nonprofit Kft)
 
A Nézőművészeti Társulata nevében KÖSZÖNJÜK!