Indul a 2020/2021-es évad

A hosszú kényszerpihenő után lassan beindul a munka a Nézőművészeti Kft. háza táján is. Augusztus elején a B32 Galéria és Kultúrtér falai és babzsákfotelei között elkezdtünk dolgozni a Dániel András Kicsibácsi és kicsinéni: meg az Imikém című novelláskötetéből készülő előadásunkon Katona Lászlóval, Jankovics Annával, Jaskó Bálinttal, Marton Robival, Gyulay Eszterrel és Fábián Ilonával. A bemutatót október elejére várjuk. 

Augusztus végén az Eleven éjszaka című előadásunkkal a Vidor Fesztiválon vendégszereplünk. Koltai M. Gábor rendezését a pandémia előtt mutattuk be és összesen három alkalommal tudtuk nézők előtt lejátszani. Ezért a nyíregyházi vendégszereplés előtt több napos felújítópróbaidőszakot tartunk az előadás állandó játszóhelyén, a Szkéné Színházban. Fodor Tamás, Mucsi Zoltán, Katona László, Kovács Krisztián és Simkó Kati már izgatottan várja, vajon hogyan lehet öt hónap szünet után felvenni a fonalat. 

Október végén az Eleven éjszaka című előadásunkat az Ördögkatlan Napokon is játszuk. Ide elvisszük Kalap (variációk agyműködésre) című tavalyi bemutatónkat is. A négy neurológia betegséget bemutató darab a kaposvári biennálén is vendégszerepel már addigra. Kovács Krisztiánnak, Fehér Daninak, Jaskó Bálintnak és Nagy Dórának már komfortos lesz az előadás táj-verziója. 

Ezt követően kezdjük próbálni Tasnádi István Kartonpapa című darabját a szerző rendezésében. Udvaros Dorottya, Parti Nóra és Scherer Péter mellett Varga Ádámot biztosan láthatjátok majd a decemberi bemutatón a Szkéné Színházban.