Mario és a varázsló

Thomas Mann

Mario és a varázsló

 

VII. Kaposvári ASSITEJ Biennálé Üveghegy-díjas előadása

Thomas Mann írására a legtöbben úgy emlékszünk, hogy az kizárólag egyetlen démonikus alakra, Cipollára, a bűvészre koncentrál, s ezt a képzetünket erősítik azok az elhíresült színpadi adaptációk is, amelyek Latinovits Zoltán vagy éppen Mácsai Pál jóvoltából épültek be a köztudatba. Pedig a mű egyik nagy erénye, hogy egy egész városka lakosságának idegrendszerét rajzolja meg a múlt század húszas éveinek fokozódó gazdasági és társadalmi válságának idején. A történetben Cipolla felbukkanásáig fontos és pontos benyomásokat szerezhetünk a fasizálódó Olaszország népének akkori hangulatáról és észjárásáról, méghozzá egy művelt européer szemszögéből.

Van-e esélyünk a szabad akaratra? Kívánjuk-e egymásnak, hogy legyen? Vagy jobban vágyunk arra, hogy mások uralkodjanak fölöttünk? A halhatatlan klasszikussá vált történeti fiatal nézőinknek ajánljuk.

 

Szereplők:

Cipolla: Scherer Péter
Mario: Bárdi Gergő
Torre di Venere-i polgárok: 
Alexics Rita, Bodnár Zoltán,  Efstratiadu Zoé, Erdei Juli, Farkas Éva, Gazdag László, Kormos Gyula, Krausz Gábor, Linke Dorottya, Megyes Melinda, Meixler Ildikó, 
Mészáros Tamás, Molnár Zsófia Boróka, Mult István, Németh Tibor, Nizsai Dániel, 
Rácz Kármen, Rácz Kriszta, Sallai Virág, Szanitter Dávid, Szedő Ákos, Szívós Károly, Tisza Bea, Török Ágnes

Zenei vezető: Bornai Szilveszter
Jelmez: Béres Mónika
Látvány: Bagossy Levente
Rendező munkatársa: Hajsz Andrea
Rendező: Bagossy László

 

Az előadás időtartama: kb. 70 perc