2020, te csodás!

A 2020-as év nem csak a koronavírus miatt volt izgalmas a Nézőművészeti Kft-nek. Egész évadban tíz évesek voltunk és három izgalmas produkciót is el tudunk készíteni. A próbafolyamatok pedig tele voltak jó találkozásokkal, inspiráló helyzetekkel, játékkedvvel. 

Conor McPherson The Night Alive című kortás szövegével kezdtük az évet, Totth Benedek fordítását felhasználva készítettük el a magyarországi ősbemutatót. Koltai M. Gábor rendező dolgozott már korábban a társulattal, most is magas hőfokon izzott az anyag a csapat keze alatt. Mucsi Zoltán minden sejtjével próbálta a darab központi figuráját, a bajszos Tommy-t. Partneri Fodor Tamás, Katona László, Simkó Kati és Kovács Krisztián voltak. Sajnos három előadás után bezártak a színházak az első hullám idején, de aztán a nyár végén fel tudtuk újítani és elvinni a Vidor Fesztiválra, ahol Kapa életműdíjat kapott a zsűritől.

Az Ördögkatlan Fesztivál és benne a mi díszvendégeskedésünk elmaradt, de augusztus közepén elkezdtük próbálni Dániel András, Kicsibácsi, kicsinéni meg az Imikém című novelláskötetéből készülő előadásunkat. Katona Lászlót, Jankovics Annát és Jaskó Bálintot a társulat művészeti vezetője, Gyulay Eszter rendezte, a zene frontján ismét együtt dolgozva Marton Róberttel, akivel a Madárka című korábbi produkcióban is sikerrel működtek együtt. Nem volt ez másként most sem, izgalmas atmoszférájú, szép előadás született. 

 Az ősszel felújítottuk és levettük műsorról A halottember című előadásunkat, hogy helyet kaphasson egy újabb bemutató. Tasnádi István Kartonpapa című darabját a szerző rendezésében készítettük el, ha lehetne játszani, már mutatnánk is nektek. Scherer Péter nővérét a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya alakítja, feleségét a csodálatos Parti Nóra. Lányukat Mosolygó Sára, unokaöccsét pedig Varga Ádám. A fordulatos, tempós előadás fájdalmasan humoros lenyomata a kornak, amelyben élünk, és amiben Kartonpapa tehet rendet. A második hullám miatt a bemutatót nem tudtuk megtartani, de jövőre mindenképp láthatjátok majd! 

Ráadásul 2020-ban Mucsi Zoltánnak beszélgetőkönyve jelent meg, Scherer Péter pedig megkapta a Karinthy-gyűrűt.